HTML

elmélet kirakat

gondoltam gondolkozom az életet körülölelő gondolatokkal, és le is írom.

Friss topikok

egy este

gizz 2010.10.10. 02:02

Nem szeretem az átlagos szót, még matematikában értem, mit jelent ez, de hogy emberekre használva igencsak, személytelen.
Mit értünk az alatt, hogy átlagos személyiség, átlagos arc, stb...ugyan már... ez nem átlagos ez szokványos!!!, eltér a megszokottól, más néven.

 

Bár, ez csak szerintem van így, de gondoljunk bele... van-e értelme azt mondanom itt, hogy szerintem? Nincs, mivel ha én írom ezt minden szerintem van és nem szent igazság, na ezt kéne belátni mindenkinek, minden esetben.

Ma este beszélgetések sorozata hozta ki belőlem, hogy én is szót ejtsek a politikáról...sose akartam, nem is fogok, csak érintőlegesen.

Azt mondta nekem valaki, de már máshol is hallottam: 1 isten van, csak mindenki másként hívja. Na, ugyanez van, a politikában: ki-ki a saját pártját tartja az istennek, ezért sosincs kompromisszum.

 

De akkor lehetne a politika egy külön vallás, ez azért lenne vicces, mert nem csak a különböző pártok szidnák, hanem még az egyházak is.Milyen lenne politika nélkül az élet? Na, ezt sosem tudjuk meg, viszont el lehet előle zárkózni pl. nem érdekel, nem szavazok, amúgy is mindegy ki van ott.Ezt döntse el maga, ki mit tesz, mi hasznos, kit mi érdekel.
Nekem, pl. most hiányzik a barátnőm, biztosan mindenkinek vannak vágyai,
elképzelései stb.

De akkor minek írok itt le ilyen badarságokat?
Hát, azért, mert ma már nem érdekel senkit más érzelmei, érzései, gondoltai, csak úgy jó, elvagyunk vele, de a miénk fontosabb.Miért nincs olyan ember aki úgy gondolja, a legfontosabb érték, más ember érzéseinek megértése és elfogadása, és ha még van is, miért nevetjük ki?

És ami a legszörnyűbb, néha tudtomon kívül én is ezt teszem.


 


 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elmeletkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr132359345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepkefóbia · http://turi.dzsembori.hu/ 2010.10.12. 00:44:40

A politika... olyan mint egy kocsmai verekedés. Van két idióta, aki összekap mondjuk egy olyan jelentéktelen dolgon, hogy az egyik meglökte a másikat. Lényegtelen és értelmetlen a dolog, mert a kocsma dugig volt emberekkel és az asztalok között csak araszolva lehetett menni, idióta 1-et nem idióta 2 lökte meg heringezés közben, de ő volt az "elkövető" minden kétséget kizáróan, mert hát ő állt legközelebb. Ekkor felhördül a két oldal, nevezzük őket jobb- és baloldalnak. Az ivócimborák közül mindenki odaáll ki-ki saját 1-es vagy 2-es idiótájához. Némelyikük abban reménykedik, hogy jól visszaélhet a helyzettel és találhat valakit, akit szétverhet a másik tömegből, más adott idiótáját csak azért támogatja, hátha ő is feljebb szorul a kocsma-létrán. Ekkor megjelenik idióták múzsája, egy nő, aki miatt bármilyen maszkot magukra képesek húzni. Idióta 1 amúgy sem szereti a balhét, hát hogy jobb színben tűnjön fel, csitítani próbálja a kialakult feszültséget a békéről hadovál. Idióta 2 is visszavesz a "kontroll" előtt, de ő tovább szitkozódik, a célja az, hogy lejárassa a másik idiótát. Persze bunyó nem történik soha a nő jelenlétében, ehhez azért még ők is gyávák. Oldalak ide, vagy oda, nagy hiba is bármelyikőjükhöz csatlakozni. Előbb-utóbb átformálódsz saját képükké és elveszted az identitásod java részét. Az pedig véleményem szerint az egyik legértékesebb dolog, amivel egy ember vagy élőlény rendelkezhet - az életet ne számoljuk ide. Értékes, igen, de más kategória, úgy értem. Ja amúgy a nő nyilván az embereket, a népet kívánja szimbolizálni, ebben a hirtelen kreált hasonlatban. Amit utoljára az érzésekről, érzelmekről írsz az igaz, írhatnék erről hosszabban, de most a politika után nem sok kedvem maradt hozzá :)... Amiket pötyögtél, azok sajnos igazak. Nem nézi ezt fentről senki sem, hogy mi van, mit csinálunk, csak a lelkiismeretünk szólhat ránk. Ha valaki mégis fentről-lentről figyelemmel kísér minket nem sokat számít, mert nem avatkozik bele a dolgokba. Szerencsére léteznek ilyen emberek részben, akikre rákérdezel, "aki úgy gondolja, a legfontosabb érték, más ember érzéseinek megértése és elfogadása", de a mai világban ez géj. Legalábbis a MANIPULÁLT többség nem érti ezt. Mármint ezt olyanokra értem, akiknek nincsenek önálló gondolataik dolgokról, azt mondják magukénak, amit a tévében nyomnak, vagy egyéb oly nagyszerű helyeken.

galkati 2010.10.12. 14:20:54

nekem egy kicsit zavaros a három témakör kapcsolata ebben a kis fellángolásban...viszont az utolsó bekezdésre reagálnom kell.

"Hát, azért, mert ma már nem érdekel senkit más érzelmei, érzései, gondoltai, csak úgy jó, elvagyunk vele, de a miénk fontosabb.Miért nincs olyan ember aki úgy gondolja, a legfontosabb érték, más ember érzéseinek megértése és elfogadása, és ha még van is, miért nevetjük ki?"

kedves Öcsém, meglátásom szerint csak olyan személynek lehet fontosabb másoknak az érzelmei a sajátjáénál, aki teljesen megvalósította önmagát, és a saját érzelmeivel nem kell törődnie, hiszen teljes harmóniában vannak. ameddig nem éri el egy személy ezt a harmóniát, és különböző hangulatai ill. tudatállapotai ide-oda löködik az elméjét, mint a csónakot a vad hullámzás... addig nem lesz számára fontosabb, mint a saját nyugalmi állapotának elérése. hiába az empátia, hiába a szerelem, hiába bármi. ezt a jelenséget 'közhelyesen' és mellesleg helytelenül az önzőséggel és önzetlenséggel azonosítják. szerintem ez sokkal inkább önmegvalósítás. szerinted?

gizz 2010.10.12. 21:56:46

@Torti: Uhh basszus, ez jó meglátás, talán blogot kéne írnod :)

gizz 2010.10.12. 22:01:01

@galkati: Kedves húgom!
Én ezt másként látom, nem az a cél, hogy mindenkinek ez legyen a legfontosabb, csak törekedjünk rá.
Ezért a "költői kérdés" Miért nincs olyan ember?
Egyrészt természetesen ez lehetetlen, és ha létezne, akkor sem lenne az emberiség hasznára, csak mint egy jelkép, egy dolog, amire felnézünk.

galkati 2010.10.13. 12:47:14

@gizz: de akkor meg mi értelme ennek az egésznek?

gizz 2010.10.13. 18:06:24

@galkati: Mert, kell cél az embereknek.

lepkefóbia · http://turi.dzsembori.hu/ 2010.10.14. 22:01:57

@gizz: ja, ja, különben az első alkalommal fel is akaszthatnánk magunkat életünk során. Bár így sem biztos, hogy olyan túl sok értelme van a létünknek, de persze ha már kaptuk, szerintem használjuk ki ;)
süti beállítások módosítása