HTML

elmélet kirakat

gondoltam gondolkozom az életet körülölelő gondolatokkal, és le is írom.

Friss topikok

Egy megpihent elme

gizz 2010.09.30. 17:03

Sokszor gondolkodom a fő kérdésen.... nem azon hogy mi az ember,hogy van-e lélek hanem azon
,hogy ezek miért még mindig eldöntetlen kérdések. Ha belenézünk mélyebben az emberi eszmélés kútjába, látjuk hogy mennyivel jobban tudunk kérdezni mint válaszolni és mennyivel nehezebb jó kérdést feltenni ,mint egy viszonylag jó választ.  Csakhogy majdnem semmiben nincs jó válasz abban van hogy 2+2 nyilván néha 5. De hogy lélek van-e ,vagy egyáltalán mi az a lélek. Mert nekem nem válasz az .... biológia kémia folyamatok összessége. Ha elmegy valaki katonának és sérülések nélkül tér haza, mégse tud aludni fél az élettől és ne mondja nekem senki hogy egy fekete ruhás ember miatt, olyan kémia reakciók játszanak le  az agyában hogy fél. Nyilván az emlékek felidézésére az agy szolgál, de a mélyen berögzült dolgok nem hiszem h ott gyökereznének. De ezt csak én gondolom így. Elfelejtettem megemlíteni a blog bemutatásában, hogy előszeretettel hagyok helyesírási hibákat magam után emellett sok az ismétlés a hogy-ozás és a vesszőhiba. De hát úgy hiszem nem ebben rejlik a szöveg tartalma mondhatni ne ítélj külsőről. Ám ezt sajnos nem tartom egy helyes dolognak. Mivel az öltözködés a testbeszéd a testékszerek az ember jellemének bizonyos szintű tükre, és én általában erre használom egyik kedvenc módszerem, a dedukció művészetét.

Imádok megfigyelni általánosítani és a számomra hasznos  dolgokat leszűrni és ebből egy világképet kialakítani,ami állandóan fejlődik. Néha néha olyan dolgokat tudnak nekem mondani ami miatt majdnem kibillenek eszméleti székemből,de ez nem megdönt hanem megerősít átalakítja a tudatom és csak jobbá teszi, mindenkinek erre kéne törekedni és egy sokkal szebb világ lenne. Na de ne ideologizáljunk semmit se. Nem is ez volt a cél csak elkalandoztam.

Visszatérve egyik fontos alapkérdésünkre....
Mit szólnátok ahhoz ha kiderülne az ember 100%-ig biológiai összetételű az érzések kételyek gondolkodás életvitel életszemlélet világlátás és a többi mind csak egyenletek összege. Én megtörnék és hogy miért?

Na ezt mindenki magában döntse el.
Mármint úgy magában, hogy elméletben ez miatt senki se forduljon orvosokhoz hogy bele szeretne jutni  a saját testébe... de hát mindenki elsőre megértette ezt, amúgy is akkor most a szavak jelentésének nincs is ereje? Mert ugye nyílvánvaló de akkor miért nevetek a só vicceken...? örök rejtély

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elmeletkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr432335073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Edorwhat 2010.10.01. 12:46:00

ajánlom olvasmánynak Jevgenyij Zamjatyin: Mi című könyvét. alapvetően megkapod a választ, hogy mit szólnál hozzá, hogy csak egy matematikai egyenlet az életed.

hozzátenném borzasztó.
süti beállítások módosítása