HTML

elmélet kirakat

gondoltam gondolkozom az életet körülölelő gondolatokkal, és le is írom.

Friss topikok

a vonat nem vár?!

gizz 2010.10.02. 18:11

Miért van az hogy az ember mindig csak vár? Nem áll másból az élete, csak vár valamit az eljön és utána megint csak vár. Várunk arra, hogy eljöjjön valami érdekes, egy ünnep,egy mozi, egy koncert, egy nevetés bármi. Aztán megtörténik elmondjuk, hogy huh ez jó volt és vége. Persze ebben az a rossz, ha a valamivel eltöltött időnél sokkal hosszabb a várakozási idő.

De hát ez ugye mindenkinek világos. Az embernek kell, hogy legyen célja, mert anélkül nem élet az élet,mint pl: " zene nélkül mit ér-ék én" (klasszikus). Ezt még úgy értjük is: kisebb korba jó jegyek biciklik miegymás kicsit később ház feleség család autó. Ez mind szép és jó... csakhogy ha ezt mindet elérted, akkor boldogan becsukod majd a szemed a halálos ágyon? Nem hinném... de akkor mégis mi tesz minket elégetetté? Ezt meg kell keresgélni magunknak. Nekem az előbb említettek ahhoz kellenek, hogy azt mondjam igen megvolt az, amit el kellet érni, de ettől még nem fogok hanyatt vágodni. Szerintem az ember célja, ebben a szépséges világban, hogy azt még szebbé tegye, adjon hozzá valamit és mind1 milyen jelentéktelen is az (mint pl. ez a blog) Csak alkosson, vagy tegyen azért, hogy ön maga boldog legyen, vagy ami a legjobb lenne, hogy mások is élvezzék ezt. Csak valahogy azt látom... egyre kevesebb az ilyen ember. Pedig nem nehéz megtalálni önmagunkat. Én régóta keresem már, és 1.5 éve hogy úgy igazán elmondhatom: azt csinálom amit szeretek, és folyamatosan fejlődők benne nő az alkotásvágyán és kb. 1-2 ember még örül is ennek. Nekem ez a zene.



De nyilvánvalóan mindenkinek más,így kerek a világ.De..... olyan rossz ez a "de" szó, mindenhová oda kell tennem, mert sajnos tényleg nincs tökéletes igazság, semmiben.
Szóval tényleg egyre kevesebb az ilyen ember, és ezek az emberek inkább beolvadnak valamilyen közösségbe, ami nem feltétlen baj, csak általában a bábjává válnak.

Mi ne legyünk Kun Lászlók!


De azt sem VÁRhatjuk el minden embertől, hogy alkotó legyen, sőt azok akik azt gondolják hogy azok, nem feltétlen igaz.
De ha eleget VÁRunk, eljön még...

 



 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elmeletkirakat.blog.hu/api/trackback/id/tr202339883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepkefóbia · http://turi.dzsembori.hu/ 2010.10.11. 23:57:34

Huhh, hát szerintem kezdjük ott, hogy az egész azon alapszik, hogy egy olyan dimenzióban élünk, amelynek része az idő, az egyik fő alkotóeleme is, ha szabad így mondani. Mondjuk ki nem szarja le, hogy szabad-e. Szóval természetes, hogy bizonyos dolgokhoz idő kell, várni kell rájuk. Ha minden létező dolog, cselekmény egy szempillantás alatt történne meg, szó szerint semmi idő alatt, akkor a dolgok (időbeli)sorrendje is értelmét vesztené, de igazából ez azt jelentené, hogy nem létezne semmi. Ha mégis úgy vesszük, hogy ez egy "szempillantás" alatt zajlott volna le, az élet, akkor az addig a pillanatig tartott, és már nincs. Nincs semmi.
Tulajdonképpen ha csak azt ragadjuk meg pl, hogy egy koncert. Vársz, míg kezdődik, vársz míg vége lesz, még akkoris, ha jól érzed magad, mert már tervezel ezt-azt (folytatni a haverokkal a kocsmázást, sátorban alvás, és/vagy nőzés). Ez egy szomorú dolog, de igen, az élet a várakozásról szól. Meg sok egyéb másról. Ha még folyamatosan cselekednél egészéleted során is innentől kezdve, akkor sem mentesülnél a várakozástól. Ha csak kicsavarsz egy csavart egy csavarhúzóval, akkor is vársz, míg a sok tekerés után végre kiszedheted azt. A várakozás egy iszonyat általános dolog, amit meg kell tanulni kezelni és a hasznunkra fordítani olykor. Érdekes egy fogalom egy biztos. Ez tényleg olyan, hogy szószerint nézve: örökké megfoghatatlan marad. Még jó, hogy minden változik idővel, végülis: "I used to be an axalotl..." :P

gizz 2010.10.12. 21:51:45

Igaz, bár azzal nem értek egyet, hogy 1 pillantás alatt elmúlna minden, csak nem lenne közte idő. Viszont a többi észrevétel kiváló. :)
süti beállítások módosítása